Peeënrijk scoort op de Carnavalsindex ’15!

Het Peeënrijk staat dit jaar op de vierde plaats in de landelijke carnavalsindex. Dit blijkt uit onderzoek van beslist.nl. Dongenaren zochten in de afgelopen weken het vaakst naar carnavalskleding op het online winkelcentrum. De carnavalskoorts loopt het hoogst op in zuidelijke plaatsen, maar ook boven de rivieren behalen enkele plaatsen een notering in de carnavalsindex 2015. Venlo is dit jaar de nummer 1 op de lijst.

Klik hier om de index te zien

(Bron: beslist.nl)

De carnavalsindex 2015 laat zien waar in Nederland het carnavalsfeest het sterkst leeft. Beslist.nl traceerde de herkomst van shoppers die in de afgelopen weken online naar carnavalskleding zochten. Door de zoekvolumes af te zetten tegen het aantal inwoners is per plaats een ‘carnavalsscore’ berekend.

De honger naar carnaval is duidelijk het grootst in zuidelijke plaatsen. Venlo (Limburg) voert de lijst aan, gevolgd door Venray (Limburg) en Valkenswaard (Noord-Brabant). Dongen (t Peeënrijk) staat op een vierde plaats. Elders in het land wisten ook Oldenzaal en Zwolle (Overijssel), Zevenaar en Nijmegen (Gelderland) en Den Helder (Noord-Holland) een plekje op de ranglijst te veroveren.

Limburg en Noord-Brabant zijn veruit de meest carnavalsgekke provincies, op ruime afstand gevolgd door Zeeland, Utrecht en Overijssel. In Friesland is de belangstelling voor het carnavalsfeest verreweg het kleinst.

Carnavalsindex 2015 ‘provincies’:
1. Limburg
2. Noord-Brabant
3. Zeeland
4. Utrecht
5. Overijssel
6. Gelderland
7. Zuid-Holland
8. Noord-Holland
9. Flevoland
10. Drenthe
11. Groningen
12. Friesland

In de afgelopen weken zochten al bijna een half miljoen shoppers naar carnavalskleding op beslist.nl, een ruime verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Consumenten vinden enkele duizenden carnavalsartikelen op het online winkelcentrum, aangeboden door verschillende webshops.